นิทรรศการ "ฤๅ" (RUE Exhibition)

Event Details

นิทรรศการ "ฤๅ" (RUE Exhibition)

Time: October 10, 2018 to January 13, 2019
Location: Joyman Gallery
City/Town: Bangkok
Phone: 065 124 2222
Event Type: art, exhibition
Organized By: NEWS PORTFOLIOS*NET
Latest Activity: Nov 26, 2018

Export to Outlook or iCal (.ics)

Event Description

(*) For English please scroll down

"RUE Exhibition"

.....“ ฤๅนิทรรศการศิลปะไทยร่วมสมัยที่เปิดมุมมองใหม่ ให้ความเป็นไทยมีหลากหลายมิติมากกว่าที่คุณเคยรู้

.....“ฤๅอ่านออกเสียงว่ารือ ” (Rue) มักใช้ในความหมายที่เป็นนัยยะของคำถามว่าหรือ, อะไร, ไม่ใช่อะไรคือนิยามของศิลปะไทย? สิ่งที่คุณรู้เกี่ยวกับศิลปะไทย ใช่หรือไม่ใช่? หาคำตอบด้วยตัวคุณเองได้ที่ฤๅนิทรรศการศิลปะไทยร่วมสมัยของ 10 ศิลปินไทยรุ่นใหม่ในครั้งนี้

.....ในปัจจุบันที่สังคมนานาชาติล้วนขับเคลื่อนอยู่ภายใต้โลกแห่งศิลปะร่วมสมัย การบัญญัติว่า ศิลปะรูปแบบใดจะเรียกได้ว่าเป็นศิลปะของชาตินั้น อาจจะใช้กฎและกติกาเดิมๆ มาตัดสินไม่ได้อีกต่อไป นิทรรศการศิลปะในครั้งนี้ทั้ง 10 ศิลปินได้แรงบันดาลใจจากความเป็นไทย ทั้งเทคนิคกระบวนการและวิธีคิด โดยนำมาเล่าใหม่ในภาษาที่สนุกสนาน และเข้าใจได้ง่ายมากขึ้น โดยยังคงใช้แนวคิดรากเหง้าของความเป็นไทยเดิม ส่งผลให้งานศิลปะที่สร้างสรรค์ขึ้นมีเสน่ห์ แสดงเอกลักษณ์ของตนเองออกมาในรูปแบบที่เป็นสากล 

.....นิทรรศการ ฤา ในครั้งนี้จึงอาจจะนับได้ว่าเป็นนิทรรศการที่แสดงรูปแบบความเป็นไทยในรูปแบบที่เปิดกว้าง แสดงตัวตนพลังของคนรุ่นใหม่ในภาษาร่วมสมัย ชวนให้น่าติดตามเป็นอย่างยิ่ง

.....นิทรรศการฤา” (RUE Exhibition) จัดแสดงตั้งแต่ 10 ตุลาคม 2561 ถึง 13 มกราคม 2562 โดยจัดพิธีเปิดนิทรรศการในวันที่ 11 พฤศจิกายน 2561 เวลา 18.00 . จอยแมนแกลเลอรี่พื้นที่ศิลปะแห่งใหม่ย่านเกาะรัตนโกสินทร์ ถิ่นเมืองคนรักศิลปะไทย

Comment Wall

Comment

RSVP for นิทรรศการ "ฤๅ" (RUE Exhibition) to add comments!

Join PORTFOLIOS*NET

Comment by NEWS PORTFOLIOS*NET on November 5, 2018 at 1:26am

..“RUE” Exhibition by Joyman Gallery, a new page of Thai contemporary arts written by ten young and talented artists. Rue is a Thai word means “doubtful”. The exhibition focuses on a transformation of conventional Thai art, religion and faith to new forms of something questionably call “Thai Art”.

.....Since definition of Thai contemporary art hasn’t been clearly engraved to the stone. This is an opportunity for young artists to open a new window to the world. Metamorphosis in culture and religion is always extremely fragile for Thai society. Whether or not they're attempting to entirely “break” the rules or just trying to “expand” it, all works are still delivered thru Thai philosophy, faith and spirits undoubtedly. 

......Come and experience Rue Exhibition from October 10th to January 2019 at Joyman Gallery, Samran Rat Intersection, Phra Nakorn district. 

Artist :

Witchakorn Tangklang

Subannakrit Krikum

Turn Kanama

James Teerapon Sisung

Ananyot Jannaul

Pantira Chaikaew

Panchat Yodmanee

Rom Mana

Supermat Khunart

Donruedi Bunkaeo

Curator : Witchakorn Tangklangkunlachorn & Podduang Charoen

Writer : Podduang Charoen & Nhong Virakun Punyaratabandhu

Art Dealer : Yawarn Suchada

More info about JOYMAN GALLERY, visit :

Facebook Page : Joyman Gallery

Instagram : Joyman Gallery

Contact us :

Tel. 065-124-2222 , 065-124-1111

E-mail : manager.joymangallery@gmail.com

Attending (1)

© 2009-2022   PORTFOLIOS*NET by CreativeMOVE.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service