นิทรรศการศิลปะ "Wonderful Thai Friendship ภาค 2"

Event Details

นิทรรศการศิลปะ "Wonderful Thai Friendship ภาค 2"

Time: May 29, 2015 to June 28, 2015
Location: WTF Café & Gallery
City/Town: Bangkok, Thailand
Website or Map: http://www.wtfbangkok.com
Phone: 02 662 6246, 089 926 5474
Event Type: art, exhibition
Latest Activity: May 24, 2015

Export to Outlook or iCal (.ics)

Event Description

(*) For English please scroll down

นิทรรศการศิลปะ Wonderful Thai Friendship ภาค 2
WTF เเกลลอรี่
29 พฤษภาคม - 28 มิถุนายน 2558
งานเปิดนิทรรศการวันศุกร์ที่ 29 พฤษภาคม 2558 เวลา 18.00น.

ตลอดระยะเวลา 5 ปีที่ผ่านมา WTF คาเฟ่เเละเเกลลอรี่ได้ดำเนินการบนความเชื่อหลักที่ว่าศิลปะเเละศิลปินคือปัจจัยหลักสำคัญที่มีผลกระทบต่อสังคมรอบตัวเราได้อย่างจริงจัง เเละสามารถเป็นส่วนหนึ่งของการสร้างบทสนทนา เรื่องบทบาทหน้าที่พลเมืองที่ดี ช่วยผลักดันสังคมให้ดีขึ้นได้อย่างแท้จริง ตลอดเวลาที่ผ่านมาเราสนับสนุนศิลปินที่มีความพยายาม ที่จะเป็นหัวเข็มในการขับเคลื่อนหลักของความยุติธรรมในสังคม ช่วยปูหรือกระตุ้นเเนวทางเเละมุมมองใหม่ๆ เพื่อทำให้เราเข้าใจโลกได้ดียิ่งขึ้น ผลงานที่เรา ร่วมสร้างกับศิลปินจึงมีตั้งเเต่งานที่เป็นเรื่องน่ามหัศจรรย์ สนุกสนาน ดูเเล้วรู้สึกดี ไปจนถึงงานศิลปะที่มีความกล้าเเสดงออกทางความคิดอย่างรุนเเรงเเละ น่าหวาดเสียว รวมทั้งงานที่ยั่วยุทางความคิด

ในช่วงหลายปีที่ผ่านมาเราได้เห็นการเปลี่ยนเเปลงอันยิ่งใหญ่ในประเทศของเรา การก่อรัฐประหารครั้งล่าสุดดูเหมือนจะก่อให้เกิดความขัดเเย้งมากกว่าการเเก้ปัญหา เกิดความสับสนทั้งภายในเเละระหว่างกลุ่ม ที่อาจดูเหมือนว่าเป็นส่วนหนึ่งในการผลักดันให้เกิดการเปลี่ยนแปลงใหญ่ของประเทศเราในครั้งนี้ ด้วยความเชื่อที่ว่า ถ้าเราได้ “คนดี”เข้ามาจัดการปัญหาทั้งหมดทั้งมวล ความขัดเเย้ง ความรุนเเรงเเละความยุ่งเหยิงทางการเมืองก็จะหายไปได้ในพริบตา


Wonderful Thai Friendship II
WTF Gallery
29 May - 28 June 2015
Opening Reception on Friday 29 May 2015, 1800h

Curator Statement (ภาษาไทยด้านล่าง)

Over the past 5 years, WTF Cafe & Gallery has operated on the core belief that art and artists matter profoundly to our society, and can meaningfully contribute to shaping civic dialogue and creating a better society. We support artists in their efforts to move the needle of social justice and to reveal new ways of looking at and understanding our world. As a result, our commissions range from the wondrous and uplifting to the unnerving and provocative.

In the last couple years, we’ve witnessed drastic changes in our country. The last coup has created more conflicts rather than solving them, and created confusion both even within and among groups who may have felt they had a stake in bringing this change about, because once the ‘good people’ were in charge, the violence and political shambles would magically come to an end.

Comment Wall

Comment

RSVP for นิทรรศการศิลปะ "Wonderful Thai Friendship ภาค 2" to add comments!

Join PORTFOLIOS*NET

Attending (1)

© 2009-2024   PORTFOLIOS*NET by CreativeMOVE.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service