นิทรรศการ “Eternity”

Event Details

นิทรรศการ “Eternity”

Time: March 9, 2013 to March 30, 2013
Location: Numthong Gallery at Aree
City/Town: Bangkok,Thailand
Website or Map: http://www.gallerynumthong.com
Phone: 02 617 2794
Event Type: art, exhibition
Latest Activity: Mar 11, 2013

Export to Outlook or iCal (.ics)

Event Description

(*) For English please scroll down


“Eternity” นิทรรศการซึ่งเป็นดั่งจุดนัดพบ ระหว่างศิลปินหญิงจากไทยและฝรั่งเศส สะท้อนให้เห็นรูปแบบความคิด และทักษะของเธอบนวิถีทางศิลปะ ที่มักจะจัดให้ความเชี่ยวชาญทางศิลปะของผู้หญิง มีข้อกังขาบนพื้นที่ปรัชญาศิลปะ

ศิลปินหญิงทั้งหกได้เป็นตัวแทนของความคิดอันทรงพลัง ที่ผ่านการต่อสู้ทางประวัติศาสตร์ศิลป์ตั้งแต่ทศวรรษที่ 1970 ทำให้เห็นว่างานฝีมือ หรือทักษะในชีวิตประจำวันบางประการ อย่างการจดบันทึก การทำอาหาร การเย็บผ้า ฯลฯ เป็นสิ่งที่ไม่จำเป็นต้องแยกออกจากการเป็นศิลปิน และคุณค่าทางศิลปะไม่ได้ขึ้นอยู่กับการปฏิบัติได้เทียบเท่า หรือกระทั่งการทำได้ดีกว่าศิลปินชาย

Eternity จึงเป็นนิทรรศการผลงานของศิลปินหญิง ซึ่งก้าวข้ามความเหลื่อมล้ำ ด้วยผลงานศิลปะที่เผยร่องรอยการเหลื่อมทับทางพื้นที่และเวลา ทักษะพิเศษของพวกเธอทำให้เห็นได้ว่าในบางครั้ง 'พื้นที่ ชีวิต และเพศสภาพ' ก็สามารถอาศัยซ้อนทับกับ 'ศิลปะ' ได้อย่างแนบเนียน

จัดแสดงระหว่างวันที่ 9 - 30 มีนาคม 2556 เวลา 11:00 – 18:00 น.

เปิดนิทรรศการ วันเสาร์ที่ 9 มีนาคม เวลา 18:00 น.


“Eternity” is an exhibition of works by female artists from Thailand and France with an aim to reveal their artistic concepts and skills in the art world where women’s expertise is viewed with skepticism, especially in the area of art philosophy.

The six female artists represent the influential concept in women’s movement through the history of art since the 1970s, that handicraft and daily skills, such as note keeping, cooking, and sewing, should not be separated from the quality of being an artist, and the artistic value in women’s works should not be measured by the ability to achieve equivalent or better results in comparison with their male counterparts.

This is the exhibition from female artists who have overcome the discrimination; their works portray traces of overlap in space and time, while their unique skills prove that life, gender and art can sometimes coexist in the most subtle way.


Opening reception: 9 March, 2013 at 6:00 p.m.

Comment Wall

Comment

RSVP for นิทรรศการ “Eternity” to add comments!

Join PORTFOLIOS*NET

Attending (1)

© 2009-2021   PORTFOLIOS*NET by CreativeMOVE.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service